Gevonden worden op Internet

Het nut van een vindbare website

Voor veel bedrijven is er een directe relatie tussen omzet en gevonden worden op internet. Met name voor bedrijven in een markt met veel aanbieders is het internet een sterk middel om klanten te werven. Vindbaarheid is hierbij dus van cruciaal belang. Wij beschikken over de kennis en de middelen om een hogere “vindbaarheidsfactor” en dus meer “traffic” voor u te genereren.

Kan uw doelgroep uw site vinden?

Elke website heeft specifieke doelstellingen. Bekendheid verwerven, contact leggen, informatie verstrekken, orders genereren en afhandelen: noem maar op. Allereerst moet uw doelgroep uw site kunnen vinden.

Zoekmachine-marketing is, in tegenstelling tot internet campagnes, een traject dat een doorlooptijd kent voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn (circa 6 tot 10 weken). Het bestaat uit een drietal hoofdactiviteiten:

  1. Content: de relevantie van uw tekst ten opzichte van de zoekopdracht van uw doelgroep. Ook aspecten zoals trefwoorddichtheid en de indeling van uw tekst tellen hierbij mee.
  2. Link populariteit: hoe belangrijk uw site wordt gevonden door de internet community; oftewel het aantal links van andere sites naar de uwe. Het aanschrijven van webmasters, het aanmelden van uw site bij relevante websites en site-directories zijn activiteiten om dit te verbeteren.
  3. Indexatie en technische optimalisatie: het wegnemen van barrières voor zoekmachines en optimaliseren van code en documentstructuur zodat uw site goed geïndexeerd kan worden.

Inventrix helpt bedrijven bij het optimaliseren van hun huidige sites. Ook kunnen wij bestaande sites ombouwen naar DotNetNuke, het Content Management Systeem waar wij mee werken.

Bezoekt uw doelgroep uw website?

Vindbaarheid is slechts stap 1. Voordat een website bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen is het uiteraard niet alleen essentieel dat uw doelgroep uw site kan vinden, maar ook daadwerkelijk bezoekt. Verschillende factoren zoals Internetmarketing kunnen u hierbij helpen.

Graag komen wij met u in contact om vast te stellen wat u wilt bereiken, welke trefwoorden en trefwoordcombinaties belangrijk zijn en hoe we dit voor uw site en bedrijf kunnen realiseren.